Woonzorgcentra moeten proper zijn. Hoe kunnen we de medewerkers van een woonzorgcentrum autonoom aan zelfcontrole laten doen? De Vlaamse Overheid kwam hiervoor bij ons aankloppen.
Onze cases pakken we vaak op een gelijkaardige manier aan. Een goed proces is immers het halve werk. Daarom werken we steeds met verschillende stadia die we iteratief doorlopen.
Op die manier kregen zowel wij als de mensen bij de Vlaamse Overheid een duidelijk beeld van wat er mogelijk is en hoe we het beste product afleveren.
Vooraleer we beginnen progammeren, organiseerden we verschillende co-designsessies met alle betrokkenen. Op die manier kunnen we kijken hoe we de checktool best vormgeven. Waar staan de knoppen? Welke kleuren hebben ze?
Na de co-designworkshops komen we af met enkele voorstellen. Deze voorstellen worden bijgeschaafd op basis van verschillende feedbackrondes. Zo kregen we de checktool helemaal op punt.
Medewerkers van woonzogcentra werken op meerdere plekken. Onze toepassing is daarom geoptimaliseerd voor elk apparaat: tablet, pc of gsm. Controles kunnen zo uitgevoerd worden on the go.
De checktool is eigenlijk de digitale spiegel van je gebouw. Alle ruimtes en afdelingen kunnen er makkelijk aan worden toegevoegd. Controles gebeuren op basis van vragen die enkel van toepassing zijn op specifieke ruimtes. Zo vermijden we dubbel werk.